Engineering

Experts in Engineering

Engineering met de hoogste veiligheid
Smart engineering oplossingen bieden veel voordeel. Denk bijvoorbeeld aan meer veiligheid voor uw medewerkers, aan procesoptimalisatie en grotere concurrentiekracht. BKL ontwikkelt oplossingen die aan uw eisen tegemoetkomen. Als technisch dienstverlener verzorgen wij het hele engineeringproces, van de definitiefase tot aan de inbedrijfstelling van het eindproduct. Veiligheid is van het hoogste belang voor ons. Dat is onze engineering service voor hoogwaardig hijs- en hefgereedschap, werktuigen en industriële modules.

Toegevoegde waarde creëren met de definitie van het probleem
Hoogwaardige engineering begint met een degelijke voorbereiding. Investeren in het voortraject is echt de moeite waard; hoe beter de beschrijving van het probleem, hoe beter de oplossing. Onze engineers zijn gevoelig voor wat echt nodig is. Wat is uw werkwijze? Wat wilt u bereiken? Hoe is uw proces georganiseerd? Wat zijn de verwachtingen van uw medewerkers? We willen graag weten wat u motiveert. Hoe meer we weten, hoe beter we onze diensten kunnen afstemmen. Leidraad voor onze activiteiten is het feit dat veiligheid voorop staat en een mensenleven van onschatbare waarde is. We laten niets aan het toeval over en doen geen concessies aan de veiligheid; daarom omvat onze manier van werken een risicoanalyse die resulteert in de vereiste risicobeperkende maatregelen.

Structurele analyse en mens/machine-interactie
Wilt u dat uw medewerkers veiliger werken met hijs- en hefgereedschappen, modules en machines? Efficiënter? Duurzamer? De BKL-engineers creëren toegevoegde waarde door te ontwerpen vanuit een mens/machine-interactie. Een sterkte- en stijfheidsanalyse, die zowel handmatig als met EEM (Eindige Elementen Methode) wordt berekend, maakt deel uit van het proces. In samenspraak met u worden concepten ontwikkeld en ideeën geëvalueerd. Daarom is een oplossing toegesneden op uw werkwijze en in lijn met uw doelstellingen. Concepten worden vervolgens in detail uitgewerkt in tekeningen als uitgangspunt voor meer veiligheid, betere ergonomie en meer efficiëntie.

CE-documentatie als bewijs van veiligheid
Omdat onze engineering is gebaseerd op hoge veiligheidsnormen, voldoen uw machines en gereedschappen aan wet- en regelgeving, wat – indien nodig – resulteert in een CE-verklaring waarmee goed ondernemerschap en het MVO-concept benadrukt wordt. Uw machine of gereedschap is voorzien van een volledig – CE-certificaat waardig – technisch constructiedossier om te bewijzen dat u aan alle vereisten voor veilig werken hebt voldaan. CE-documentatie bestaat altijd uit een risicoanalyse, berekeningen, keuringsdocumenten, een handleiding, onderhoudsdocument en een IIA-verklaring van het geleverde product.

Volgende stappen
Na de Factory Acceptance Test (FAT) volgt een Site Acceptance Test (SAT) om te garanderen dat u de oplossing krijgt die u nodig hebt en dat er in uw omgeving mee kan worden gewerkt. Ook op het gebied van projectmanagement kunt u rekenen op BKL. Onze projectmanagers zijn IPMA getraind en staan garant voor een perfect uitgevoerd engineeringproject.

Meer weten?
Bent u net zo gedreven als wij? Zijn wij de partij waar u naar op zoek bent? We bespreken graag de engineering oplossingen die BKL u kan bieden.

Wilt u meer over ons weten?